Rijswijk Sport Nieuws

Auti-Groep RVC Celeritas ontvangt Personal Training

6 november 2023

Het Auti-voetbalteam van RVC Celeritas heeft zondag 5 november kunnen genieten van een speciale voetbaltraining die verzorgd werd door Niek Roke van 'Nieksports'. Autisme krijgt op het gebied van sport steeds meer aandacht. Sportaanbieders willen zich bekwamen in deze speciale kwetsbare doelgroep.
 
'Nieksports' is een bedrijf dat individuelen en groepen sportief begeleidt en constant innoveert in deze snel veranderende maatschappij. Door het interne netwerk is er een mooie samenwerking ontstaan opdat 'Nieksports' kennis kan opdoen over Autisme en daarmee de voetbalgroep qua motoriek en conditie kan upgraden. In een spetterende sessie werd de groep door verscheidene oefeningen geloodst. Niek wist precies hoe hij de groep kon motiveren om net dat beetje extra beetje te geven en daarmee het sportieve doel van de oefening te bereiken. Met deze leerzame training in de pocket kijken ze uit naar hun volgende wedstrijd binnen auti-competitie.

De Rijswijkse Voetbal Club Celeritas heeft een primaire missie om iedereen te kunnen laten sporten...... Jong of oud, meisje of jongen, met of zonder auti, alles is mogelijk en wordt gelijkwaardig gefaciliteerd. De auti-groep bestaat uit kinderen en jongeren die in het autistisch spectrum vallen. Ze hebben in veel gevallen geen significante lichamelijke mankementen om in G-voetbal te worden ondergebracht en zijn geestelijk vrij goed ontwikkeld. Door bepaalde gedragskenmerken is er een veilige omgeving noodzakelijk waarin met gelijkgestemden sportplezier kan worden beleefd.

De trainingsdagen van de  auti-groep zijn:
  • woensdag van 19.00 – 20.00 uur
  • zondag van 11.00 – 12.00 uur

Ouders kunnen met hun kind(eren) aan een aantal proeflessen deelnemen om aan de voetbaldynamiek te wennen. Een vast team van instructeurs en begeleiders zorgen ervoor dat ze met gelijkgestemden kunnen voetballen en zich lichamelijk en sociaal kunnen ontwikkelen.

Coördinator autivoetbal RVC Celeritas: Dennis van Booma

Website: www.rvcceleritas.nl

Contactadres: info@rvcceleritas.nl

Lokatie: Sportpark Prinses Irene in Rijswijk

#inclusievesport

Secretariaat:
p/a Julianastraat 52
2282 RP RIJSWIJK

info@sportraadrijswijk.nl

Banknr: NL14INGB0008973432
KvK: 73959189

Privacyverklaring
© 2023 Sportraad Rijswijk - realisatie Knijnenburg Producties