Rijswijk Sport Nieuws

Losgaan Op Nieuwe Skatebaan

14 februari 2023

Het is eindelijk zover: binnenkort kan je losgaan op de skatebaan! Op vrijdag 14 april gaat de nieuwe skatebaan aan de Treubstraat officieel open. Precies twee maanden voor de opening heeft de gemeente bericht ontvangen dat het keuringsrapport en de benodigde certificering voor de skatebaan aan de Treubstraat akkoord is. Dat betekent dat er geskatet kan gaan worden.
Vóór het zover is, zullen medewerkers van de buitendienst de skatebaan nog even aanvegen. Daarna worden de hekken weggehaald. Kinderen die staan te trappelen om erop te gaan, wordt gevraagd eerst de spelregels op het bord bij de skatebaan goed te lezen. Deze zorgen voor een langere levensduur van de baan en een plezierig gebruik van de baan voor alle medegebruikers.
Twee dagen feest
Op vrijdag 14 april gaat de skatebaan officieel open. En niet stilletjes: er vindt een tweedaags evenement plaats op vrijdag en zaterdag. De organisatie hiervan is in handen van Haaglanden Beweegt, Welzijn Rijswijk en de Sweatshop in Den Haag. Het hele programma wordt tegen die tijd bekendgemaakt. 
 
Verder opknappen
Terwijl er al geskatet kan worden, wordt de baan verder nog wat opgefleurd met graszoden op de zijkanten. Daar is het nu, in februari nog te koud voor. Verder komen er picknicktafels, afvalbakken, een fietsenstalling en een watertappunt van Dunea. Geen dorst dus straks, tijdens het skaten op warme dagen. 
 
Secretariaat:
p/a Mgr. Bekkerslaan 245
2286 CJ RIJSWIJK

info@sportraadrijswijk.nl

Banknr: NL14INGB0008973432
KvK: 73959189

Privacyverklaring
© 2023 Sportraad Rijswijk - realisatie Knijnenburg Producties