Rijswijk Sport Nieuws

Sportproeverij 2023 | Verslag

7 november 2023

Hierbij een verslag met een overzicht van de sportproeverij 2023, die gedurende de afgelopen 6 weken plaatsvond in Rijswijk. Dit initiatief werd mogelijk gemaakt door lokale sportverenigingen met als doel kinderen in de leeftijd van 4 tot 16 jaar de kans te bieden om kosteloos kennis te maken met diverse sporten en om de lokale sportclubs beter te leren kennen. Het hoofddoel van dit project was om kinderen te enthousiasmeren om actief te blijven en mogelijk lid te worden van een van de deelnemende sportverenigingen.

Resultaten

Tijdens de sportproeverij viel op dat veel sportverenigingen niet alleen in staat waren om deelnemers te inspireren, maar ook om nieuwe leden aan te trekken. Kinderen die wellicht voorheen geen weet hadden van bepaalde sporten en sportclubs, werden na de proeverij enthousiast en sloten zich aan als lid. Enkele voorbeelden van verenigingen die nieuwe leden hebben aangetrokken, zijn:

  • Red Lions: 2 nieuwe leden
  • Shin Ki Tai: 4 nieuwe leden
  • RZV Excelsior: 4 nieuwe leden

Conclusie

Dit project is een voorbeeld wat er mogelijk is wanneer gemeenschappen, sportverenigingen en andere organisaties samenwerken. Het resultaat van de sportproeverij 2023 benadrukt de kracht van betrokkenheid van alle samenwerkingspartners, inclusief ouders, en onderstreept de vastberadenheid om de jeugd actief en gezond te houden door ze te stimuleren tot lichaamsbeweging.

Dicky Palyama
Verenigingsondersteuner | Rijswijk
d.Palijama@haaglandenbeweegt.nl 
Secretariaat:
p/a Julianastraat 52
2282 RP RIJSWIJK

info@sportraadrijswijk.nl

Banknr: NL14INGB0008973432
KvK: 73959189

Privacyverklaring
© 2024 Sportraad Rijswijk - realisatie Knijnenburg Producties