Rijswijk Sport Nieuws

Trainersbegeleiding Binnen Jouw Sportclub

5 september 2023

Trainers en coaches hebben grote invloed op het sportplezier van je leden. Als leden meer sportplezier beleven dan blijven ze langer lid, zetten ze zich vaker als vrijwilliger in en trekken zij bovendien eerder nieuwe leden aan. Om dit te realiseren is het belangrijk dat trainers en coaches niet alleen sportinhoudelijk, maar ook pedagogisch en didactisch bekwaam zijn. Daar helpt de trainersbegeleider bij.

Wat doet een trainersbegeleider?

De trainersbegeleider richt zich op de pedagogische en didactische ontwikkeling van trainers en coaches. Maar hoe kun je als club dan trainersbegeleiding introduceren en normaal maken? Daar is de clubkadercoach voor in het leven geroepen.

ClubkaderCoach

De clubkadercoach helpt de club met het opzetten, uitvoeren en borgen van trainersbegeleiding op de club. Hoe dat precies werkt vertellen we je in een video:

Op meer dan 200 sportclubs is trainersbegeleiding door een clubkadercoach geïntroduceerd. En mét succes. Trainers en coaches hebben meer plezier, blijven langer actief en er ontstaat een positievere sportcultuur. Leden ervaren meer sportplezier en zullen zich beter ontwikkelen op sportief, sociaal en persoonlijk vlak.

Ook jij kan de clubkadercoach binnen jouw sportclub inzetten. 

Download Stappenplan Clubkadercoach

Landingspagina Clubkadercoach

vitalesport | #positievesport

Secretariaat:
p/a Julianastraat 52
2282 RP RIJSWIJK

info@sportraadrijswijk.nl

Banknr: NL14INGB0008973432
KvK: 73959189

Privacyverklaring
© 2023 Sportraad Rijswijk - realisatie Knijnenburg Producties